Urheilukalastajan kaveri

Urheilukalastajan kaveri | Sähköperämoottori.fi
Janne Kivelä Flatboat Fishers Team

Haastattelimme Team Flatboat Fishers:iin kuuluvaa urheilukalastaja Janne Kivelää, joka on hankkinut Sähköperämoottori.fi -sivujen kautta jo useita Haswing-tuotteita. Tiimillä on käytössä Haswing Cayman GPS -keulakoneita ja Haswing Protruar 1.0 -sähköperämoottoreita.

Kerrotko hieman kokemuksistasi näiden laitteiden parissa?

”Ei voi moittia, päinvastoin. Hankimme jo vuonna 2019 aiemmat keulakonemallit ja sitä kautta nämä uudemmat laitteet lisäominaisuuksilla tuntuivat heti hyvin tutuilta. Vanhemmatkin mallit ovat vielä ihan kelpo vehkeitä käytössä, tosin ne olemme vaihdon myötä myyneet uusille käyttäjille. Jälleenmyyntiarvo pysyi todella hyvänä.”

Missä kalakisoissa olet käynyt tänä vuonna ja mikä oli suurin saamasi kala?

”Tänä vuonna (2021) osallistuin Hauenkalastajat Open -kalastuskisoihin, Haukiliigaan sekä European Pike Masters -liigaan. Muutama vetouistelukisa käytiin myös uistelemassa. Kauden suurin hauki painoi 12,2 kg ja mittaa löytyi 123 cm. Kisatuloksellisesti jäimme kauaksi edelliskauden saavutuksista -kaiken kaikkiaan haastava kausi.”

Minkälaisia veneitä löytyy?

”Löytyy kaksi kappaletta 4 metrisiä Flatboat Fishersin omavalmisteita ponttooneilla, näitä myös pyritään kehittämään koko ajan käyttötarpeiden mukaisesti, pienempi flätti myös ponttooneill, helppo ja kevyt kantaa paikkaan kuin paikkaan sekä muutama soutuvene.”

Miten tilaus sujui?

”Tilasin verkkokaupasta ja tuotteet toimitettiinkin jo seuraavana päivänä Postin lähimpään konttoriin, joka on omaa osoitettani lähinnä oleva K-market. Tätä voi mielestäni kutsua todella hyväksi asiakaspalveluksi.”

Millaisella säällä olet käyttänyt koneita?

”Olen käyttänyt koneita eri tuuliolosuhteissa ja mainittakoon esim. syksyn Hauenkalastajat Open -tapahtuma, jossa tuuli oli navakammillaan jopa 13 m/s, silloin oli tosi paha keli. Vene pysyi kyllä hyvin paikallaan mutta eteneminen oli toki hidasta siirtymillä.”

Moni kuluttaja varmasti miettii akkujen kestoa. Kuinka kauan sinun mielestäsi akku kestää?

”Kaikki riippuu toki kelistä, mutta 12-13 tuntia on aivan saavutettavissa päiväkohtaisesti. Käytämme nykyteknologian akustoja, jotka tuottavat erittäin hyvän paino/teho suhteen. Tarkoitus olisi kuitenkin saada mukana kulkevien tavaroiden paino minimoitua. Keulakoneen ja perämoottorin virrankulutus on todella pientä ja tämä on suuri muutos, kun verrataan ensimmäisiin sähköperämoottoreihin 2000-luvun taitteessa. Keulakoneen mukana tulevaa kaukosäätimen akkua ei tarvitse kovin usein ladata, meillä taisi latauskerrat jäädä kauden aikana alle kymmeneen.”

Erona aiempaan malliin

”Vanhempiin malleihin verrattuna, virtajohto on nyt puolitoista metriä pitkä ja käytettävyys huomattavasti parempi. Vanhemmissa malleissa ankkurointi ja reittiajon käyttö tapahtui pitkälti puhelimen tai tabletin softan kautta mutta uudemmissa malleissa on ankkuritoiminto integroitu kaukosäätimeen, tämä helpotti toimintaa todella paljon.”

"Meiltä voi kysyä, mikäli haluaa käyttökohtaista lisätietoa tai joku asia askarruttaa. Tässä voidaan todeta, että hyvää ja halpaa voi myös saada samassa paketissa. Meidät löytää sosiaalisen median puolelta facebookista, instagramista ja YouTubesta."

 

Terveisin, Janne, Jukka ja Kimmo