LiFePo4- akut versus perinteinen lyijyakku

LiFePo4- akut versus perinteinen lyijyakku | Sähköperämoottori.fi

Miksi sinun pitäisi valita litium-rautafosfaattiakut

 Viisi vuotta sitten et olisi löytänyt monia LFP (litium-rautafosfaatti) -akkuja Amazonista tai veneilykaupoista, mutta ne ovat yleistymässä nykyään. LFP-akku on tulossa suosituksi, ja hyvästä syystä! ePropulsionilla suositellaan E-sarjan LFP-akkujen käyttöä. Eikä tilaa vieviä tehottomia lyijyakkuja. Kerromme sinulle miksi näin, alla vertailuilla ja yksityiskohdilla.

Alla vertaamme kahta akkukokoonpanoa: ePropulsion E175 -akku vs. West Marine AGM 12V / 92 Ah.

 

Vertailussa seuraavat akustot:

ePropulsion E175-akku, jossa 48V – 175Ah – 8960 Wh (1 akku)

West Marine AGM, jossa 48V - 276 Ah 13 248 Wh (12 akun kokonaisuus)

 

Saatat ihmetellä, miksi vertaamme niitä eri merkityillä kapasiteeteilla, LFP-akku on 175 Ah ja lyijyakku on 276 Ah. Se on valtava kapasiteettivaje, mutta todellisuudessa ne tarjoavat saman 90 min: n käyttöajan täydellä kaasulla Navy 6.0 -tuotteelle. Lyijyakun käyttökelpoinen kapasiteetti on pienempi, yleensä noin 50% 1C-purkauksessa, kun taas LFP-akulla on lähes 98%. Tämä tarkoittaa, että lyijyakku vaatii suuremman merkityn kapasiteetin, jotta saadaan sama määrä käyttöaikaa. Se on yleinen virhe, jonka ostajat tekevät verratessaan lyijyakun ja LFP-akun kustannuksia samalla kapasiteetilla. Kyllä, merkitty kapasiteetti on sama tai hyvin lähellä, mutta käyttökelpoinen kapasiteetti on se, mikä todella tekee eron suorituskyvyssä.

LFP-akku tarjoaa vähemmän kustannuksia, vähemmän painoa ja pidemmän käyttöiän.

Pienemmät kustannukset pidemmästä elinkaaresta

Etukäteiskustannukset ovat hyvin samankaltaisia. ePropulsion E175 -akun ostokustannukset ovat 4 395 euroa sis. alv, ja kaksitoista West Marine AGM 12V / 92 Ah maksaa 3,720,-. Älä unohda, että akun suojalaatikot ja sähköjohdot (tarvittaessa) aiheuttavat lisäkustannuksia lyijyakulle. Tämä tekee lähes samanlaisesta alkuinvestoinneista, ja lisäksi tiedetään, että saat pidempiä elinkaarta LFP-järjestelmästä ja pienennät pitkän aikavälin investointejasi.

LFP-akku säästää lyijyhappojärjestelmän mahdollisia vaihtokustannuksia. LFP-paristoilla on uskomattoman pitkä käyttöikä. 3 000 syklin jälkeen 80%: n purkautumissyvyydessä ePropulsionin E175 pysyy yli 80%: n kapasiteetissa. Jos käytät sitä joka päivä ja se toimii jatkuvasti yli 8 vuoden ajan, sinulla on silti yli 80% kapasiteettia käytettävissä, joten on erittäin mahdollista saavuttaa yli 10 vuoden käyttöikä, jopa kaupallisessa käytössä. Vertailun vuoksi lyijyakulla on lyhyt käyttöikä. Samaa käyttöä varten sinun on todennäköisesti vaihdettava ne kaikki kahden tai kolmen vuoden välein. Laitetaan tämä skenaario kolmeksi vuodeksi täydelliseen korvaamiseen, vaihdat lyijyhappoakun kahdesti 9 vuoden aikana. 12 West Marine AGM 12V / 92 Ah -paristojen 3 720,-kustannuksilla käytät 11 160,- 9 vuoden ajan verrattuna alkuperäisiin kustannuksiin 4 395 euroa E175 LFP -järjestelmällä.

Vähemmän painoa

E175-akku on 87 kg verrattuna 12 West Marine AGM 12V / 92 Ah -akkuun, jotka ovat 343 kg.

LFP-akullamme on suurempi energiatiheys ja suurempi käyttökelpoinen kapasiteetti kuin lyijyakulla, mikä mahdollistaa enemmän tilaa ja vähemmän painoa veneessäsi.

Laskelmamme näyttää kustannus- ja painosäästöt, jotka perustuvat Navy 6.0 -perämoottoriimme, LFP-akku maksaa 64% vähemmän kuin lyijyakut 9 vuoden aikana, ja se painaa paljon vähemmän.. LFP-akkumme on älykäs järjestelmä, joka pitää sinut ajan tasalla käyttötilasta, mukaan lukien jäljellä oleva ajoaika. Tämä tekee LFP-akusta loistavan valinnan ePropulsion-perämoottorille.

ePropulsion E-sarjan LFP-akku

E-sarjan LFP-akku on suunniteltu ensisijaisesti alentamaan sähköveneilyn kokonaiskustannuksia. Ymmärrämme kuitenkin, että se on kallis litiumakku, joka estää kaupallisia asiakkaita pääsemästä sähköveneilyyn. ePropulsion E-Series Batteryn nro 1 myyntipiste on yksikköhinta, joka on niinkin alhainen kuin 0,50 euroa Wh: ltä. Alkuperäisenä ePropulsion-akuna E-sarjan akku toimii parhaiten, kun se on pariliitetty ePropulsion-perämoottoriin. Kolmannen osapuolen akkujen käyttö johtaa tietoristiriitoihin jäljellä olevan kapasiteetin suhteen. Yllä olevien tietojen perusteella suosittelemme, että yhdistät ePropulsion-moottorisi alkuperäisiin ePropulsion-akkujärjestelmiin varmistaaksesi, että saat ensiluokkaisen asiakaskokemuksen, joka perustuu merkittäviin elinikäisiin kustannussäästöihin, enemmän tilaa aluksessasi, vähemmän painoa ja parempaa suorituskykyä.

Toinen etu E-sarjan LFP-akun valinnassa on joustavuus kapasiteetin rakentamisessa. E-sarjan akku alkaa 2 kWh: sta, joten voit rakentaa 2 kWh, 4 kWh, 6 kWh ja paljon muuta tarpeisiisi sopivaksi.

E-sarja on saatavana kolmessa mallissa, E40, E80 ja E175. Kaikki ovat luokiteltuja IP67-vedenkestäviä.