Kun tarvitset 3hv:n perämoottorin, valitsetko sähkö- vai bensiinikäyttöisen?

Kun tarvitset 3hv:n perämoottorin, valitsetko sähkö- vai bensiinikäyttöisen? - Sähköperämoottori.fi

Viime vuosina sähköperämoottori on enenemässä määrin vallannut perinteisiltä bensiinimoottoreilta osuutta perämoottorien markkinassa. Tähän on useita syitä;  litiumparisto akkuteollisuuden kehittyminen, parempi käyttäjäkokemus, jatkuva tekninen kehitys sekä kasvava kuluttajien ympäristötietoisuus. Moottoritehon suhteen 1 kilowatin järjestelmä on sähköperämoottorien myydyin vaihtoehto ja vastaa työntöteholtaan noin 3 hevosvoiman bensamoottoria.

Jos etsit tämän tason tehoa veneellesi tai lautallesi, valitsetko sähköperämoottorin vai perinteisen bensiinimoottorin?

Sähköperämoottorin etuja

Hiljaisuus

Ensimmäinen asia, jonka huomaat sähköperämoottorissa, on yllättävän hiljainen käyttökokemus. Ne ovat luonnostaan ​​hiljaisia  eikä polttomoottoreista tuttuja tärinöitä juuri esiinny.  ePropulsion on ensimmäinen yritys, joka on ottanut käyttöön sähköperämoottorin suorakäyttötekniikan ja FOC (Field-oriented Control), viisi vuotta ennen kilpailijoitaan.

Suoravetorakenne vähentää sisäisten liikkuvien osien määrää ja eliminoi vaihteiston, vähentäen näin mekaanista kitkaa. Lisäksi FOC parantaa moottorin sujuvaa toimintaa ja vähentää fyysistä tärinää. Nämä ominaisuudet tekevät Spirit 1.0:sta alan hiljaisimman moottorin. 

Pakokaasuttomat

1 kilowatin sähköperämoottorit ovat usein käytössä mökeillä ja perheiden pienillä venematkoilla. Sähköperämoottori ei päästä pakokaasuja, täten kenenkään ei tarvitse hengittää bensiini katkuja. Muitakaan päästöjä ei tule joten ympäristö ja vesistöt säilyvät myös paremmassa kunnossa.

Puhtaus

3 hv:n perämoottoreita kuljetetaan usein autolla. Bensiinimoottoreiden käyttäjät valittavat usein, että heidän kätensä, vaatteensa  ja auton tavaratilansa ovat tahraisia ​​perämoottorin öljystä ja polttoaineesta. Jälkien puhdistaminen on usein vaivalloista. Sähköperämoottoreissa ei ole bensiiniä ja moottoriöljyä. Spirit 1.0 on aina puhdas, eikä se koskaan tahraa käsiäsi, vaatteita tai autoa.

Huoltovapaa

3 hv:n bensiini perämoottori vaatii huoltoa noin 100 tunnin tai 1 vuoden välein. Huollon voi toki tehdä itse. Se ei ole kallista, mutta useimmilla käyttäjillä ei ole käyttötunneista tarkkaa kirjanpitoa, enemmän mennään muistin varassa. 

Spirit 1.0 on huoltovapaa, koska siinä on harjaton suoravetomoottori. Siinä ei ole vaihteistoa ja ePropulsionin 7 vuoden tuotekehitys- ja jälleenmyyjä kokemuksien ansiosta olemme parantaneet tuotetta moottorin rakenteen, tiivisteen, korroosionkestävyyden ja muiden suhteen. Voimme sanoa, että Spirit 1.0 todella on huoltovapaa.

Helppo käynnistää

Yleensä 3 hv:n bensiini perämoottori käynnistetään vetonarun avulla. Ennen käynnistystä on muistettava tarkistaa, että polttoainetta on tarpeeksi, polttoainehana on auki, vaihde on vapaalla jne. Kylmäkäynnistystä varten sinun on lisäksi myös ehkä laitettava moottorista ryyppy päälle. 

Sähkökäynnistysjärjestelmä on yleensä saatavana vain bensiinikäyttöisille perämoottoreille, joiden teho on yli 20 hv. 

Sähköperämoottori on helppo ottaa käyttöön – sinun tarvitsee vain kääntää sähköistä kaasua.

Kalastus

3 hv -perämoottoreita käytetään laajasti virkistyskalastukseen. Käytettävät veneet ovat yleensä 3–5 metrin RIB- tai alumiiniveneitä. Sähköisen Spirit 1.0:n hiljaisuus ei säikytä kaloja. Spirit 1.0 on ketterä ohjattava alhaisillakin nopeuksilla, joten ylimääräistä uistelumoottoria ei tarvita. Kun Spirit 1.0 tuottaa 35 W tehoa, 4 metrin alumiinikalastusvene saavuttaa yleensä 3,5 km/h nopeuden, mikä on oivallinen uistelunopeus. Tällä nopeudella Spirit-akku kestää huikeat 28 tuntia! Voit uistella pitkään, eikä sinun tarvitse pelätä akun loppumista.

Ruoriohjaus yhteensopiva

Spirit 1.0 Evo on ainoa alle 5 hv:n perämoottori, joka tukee etähallintaa. Muissa 3 hv:n -perämoottoreissa käyttäjän on käytettävä ohjausaisaa, joka on paljon vähemmän käyttäjäystävällinen ja epämukavampi kuin ruoriohjaus. Spirit 1.0 Evo tuntuu yhtä helpolta kuin autolla ajaminen.

Laki ja vaatimustenmukaisuus

Ympäristösyistä Eurooppa ja Yhdysvallat ovat asettaneet polttomoottoreiden käyttökieltoja monilla vesialueilla. Näillä alueilla sallitaan ainoastaan sähkökäyttöiset  perämoottorit ja soutuveneet.

Aurinkoenergialla lataaminen

Spirit 1.0 aurinkolaturi tukee jopa 180 W aurinkoenergialla lataamista. 250 watin teholla Spirit 1.0 pystyy viemään 4 metrin venettä 6 km/h nopeudella, käyttöajan ollessa tällöin 4 tuntia. Jos aurinkosähköä on 100 W, Spirit 1.0 -sähkömoottori voi toimia koko päivän ajan ilman, että tarvitsee välillä pysähtyä lataamaan tai vaihtamaan akkua. 

Vapaa- ja peruutusvaihde

3 hv:n bensiini perämoottoreissa ei yleensä ole peruutusvaihdetta, ei edes johtavan bensiinimoottori merkin Mercuryn nelitahtisessa 3,5 hv perämoottorissa. Spirit 1.0:ssa on sekä vapaa- että peruutusvaihde sähköisellä kaasulla.

Vankka rakenne

3 hevosvoiman bensiiniperämoottori on vähemmän kestävä ja vähemmän luotettava.

 • Kaksitahtimoottoreiden on sekoitettava öljyä polttoaineeseen jotta moottori saa riittävän voitelun käytön aikana, muuten moottori saattaa leikata kiinni.
 • Huonolaatuisessa vedessä jäähdytysjärjestelmä voi tukkeutua ja aiheuttaa jäähdytyshäiriön.
 • Sisäänajojakson aikana konetta ei saa käyttää täydellä teholla yli 5 minuuttia; Ensimmäisen 20 tunnin aikana ei ole suotavaa käyttää konetta yli 80 % teholla tai käyttöikä lyhenee, esim. 8 vuodesta 6 vuoteen.
 • Kylmemmässä ympäristössä käyttäjien on vaihdettava pakkasnesteet ja vaihteistoöljy ennen ensimmäistä käyttökertaa, muuten aiheutuu moottorivaurioita tai kone ei käynnisty ollenkaan
 • Vedensyöttöhäiriö voi johtaa siihen, että pumpun juoksupyörästä puuttuu vettä ja juoksupyörä vaurioituu.

Spirit 1.0 päihittää bensiini perämoottorin käytön helppoudessa ja luotettavuudessa. Kaikki alla olevat toiminnot ovat helppoja Spirit 1.0:lle eivätkä vaikuta sen käyttöikään:

 • Käy yli tunnin täydellä teholla ensimmäistä kertaa
 • Spirit 1.0 voi toimia 2000 tuntia täydellä teholla ilman taukoa, kunhan virtaa riittää.
 • Kun ajetaan eteenpäin täydellä teholla, vaihto täysitehoiselle peruutusvaihteelle käy sekunnissa. Tällainen toiminta voidaan toistaa jatkuvasti 1000 kertaa.
 • Toimii matalassa vedessä yhtä luotettavasti kuin muutoinkin. 

Spirit 1.0 tuo ennenkokematonta käyttäjäystävällisyyttä ja luotettavuutta. Lyhyesti sanottuna Spirit 1.0 on kestävä, pitkäikäinen ja kulutusta kestävä. Ihanteellinen yrityskäyttöön, vaikkapa venevuokraamoille. Spirit 1.0:lla on enemmän käyttötunteja vuodessa, huoltoihin ei tarvitse varata aikaa, mikä tarkoittaa enemmän tuloja.

Käyttöikä

Mercuryn 3,5 hv:n 4-tahti bensiini perämoottorin keskimääräinen käyttöikä on noin 8 vuotta, jos sitä huolletaan ja käytetään oikein. Huoltovapaan Spirit 1.0:n teoreettinen käyttöikä on uskomattomat 20 000 tuntia. Vaikka moottoria olisi käytetty jatkuvasti 500 tuntia täydellä teholla, se voi silti kestää 20 vuotta. 7-vuotisen tuotekehityksen-, korroosionesto- yms. ansiosta Spirit 1.0:n mekaanisten osien käyttöikä voi teoriassa ylittää 20 vuotta, mikä ylittää huomattavasti todelliset tarpeet. 20 vuoden käytön jälkeen Spirit 1.0 saattaa näyttää vanhentuneelta ulkonäöltään ja muoviosat voivat vanhentua, mutta käyttökokemus säilyy samana kuin ensimmäisen kerran ostettaessa.

Litiumakun kapasiteetti kuitenkin yleensä heikkenee ajan myötä, minkä saatat jo tietää matkapuhelimia käytettyäsi. Spirit 1.0:n 1018 Wh:n litiumioniakun suunnittelussa standardi on, että akku pystyy suorittamaan 800 sykliä 80 % DOD:lla. 8 vuoden kuluttua bensiini perämoottorin elinkaari on täysi ja sinun on ostettava uusi moottori, mutta Spirit 1.0 -käyttäjät voivat ostaa vain uuden akun. Akkuteknologian kehityksen myötä uskomme, että silloin uuden akun hinta on huomattavasti edullisempi. Ja vanhassakin akussa on vielä yli 70 % kapasiteettia, sitä voi käyttää vara-akkuna.

Käyttöiän suhteen on selvää, että 1 Kw:n sähköperämoottorilla on ehdoton etu 3 Hv:n bensiiniperämoottoriin verrattuna, mutta tällä edulla ei ole käytännössä mitään väliä, koska vanha malli jää varmasti teknisessä kehityksessä jälkeen 8 vuodessa. Uusissa malleissa on enemmän ominaisuuksia, erityisesti älykkäitä ominaisuuksia. Uudet ominaisuudet tuovat paremman käyttökokemuksen. Ajattele esimerkiksi eroa uusimman iPhonen ja iPhonen välillä 4-5 vuotta sitten. Teknologinen kehitys kahdeksan vuoden aikana on valtava.

Johtopäätös

Vaikka olemme johtava brändi sähköperämoottori teollisuudessa, emme rohkaise käyttäjiä valitsemaan suin päin sähköisiä perämoottoreita.

Sen sijaan toivomme, että käyttäjät ymmärtäisivät sähkö- ja bensiini perämoottoreiden erilaiset ominaisuudet ja tekisivät valintansa todellisten tarpeiden ja yksilöllisten arvojensa perusteella.

Sähköperämoottorit sopivat, jos:

 • Haluat saavuttaa erinomaisen käyttökokemuksen: ei melua, ei öljytahroja eikä pakokaasuja perheen terveyden suojelemiseksi, helppo käynnistää ja käänteinen käyttövoima.
 • Haluat säästää sekä aikaa että energiaa. Spirit 1.0:n huoltovapaa muotoilu ja korkea luotettavuus voivat säästää huoltotunteja ja -kustannuksia, mikä sopii erityisesti kaupallisille asiakkaille.
 • Asut lähellä vesialuetta, jossa polttomoottorit ovat kiellettyjä.

Bensiini perämoottorit sopivat, jos:

 • Olet hintatietoinen etkä halua suurempia kertaostokustannuksia 
 • Sinulle on tärkeää  suurempi toimintasäde, ajat täydellä teholla useita tunteja päivässä tai useita peräkkäisiä päiviä.