Aurinkoenergialla toimivat venemoottorit

Aurinkoenergialla toimivat venemoottorit | Sähköperämoottori.fi

Aurinkoenergialla toimivat venemoottorit: Helppo tapa rakentaa aurinkovene

 

Aurinkovoimalla toimiva vene on todellakin herättänyt nykyään paljon huomiota, koska se säästää ympäristöä ja vähentää käyttökustannuksia.

Toinen toteuttamiskelpoinen sovellus on käyttää aurinkosähköpaneeleja vain varana korvaamaan tai lisäämään muita virtalähteitä retki- ja purjeveneissä.

 

Helpoin tapa hankkia aurinkovene

Voi olla valtava hanke rakentaa sähkö- ja aurinkoenergialla toimiva vene (moottori) itse, varsinkin jos et ole sähköalan ammattilainen.

Sinun on oltava taitava ja noudatettava tiukkoja määräyksiä ja osattava soveltaa tekniikkaa joustavasti, kuten laskelmien tekeminen akun paneelin koon määrittämiseksi, yhteensopivan aurinkopaneelien ja laturin tyypin ostaminen ja aurinkopaneelien asentaminen juotostyökaluilla ja sähkömonitorilla.

Jos haluat säästää aikaa ja vaivaa, tässä on sinulle ratkaisu:

Käytä aurinkoenergialla toimivaa perämoottoria ja asenna se perälautaan.

Voit ostaa kaikki tarvittavat lisävarusteet saadaksesi onnistuneesti aurinkovoimalla toimivan veneen samalta tuotemerkiltä ePropulsionilta, mukaan lukien akut, aurinkopaneelit, laturi ja johdot.

Aurinkovoimalla toimiva venemoottorijärjestelmä voi vaatia suuremman alkuinvestoinnin, mutta se on toimiva kokonaisuus ja se todennäköisesti maksaa sinulle vähemmän pitkällä aikavälillä.

Spirit 1.0 aurinkolautausjärjestelmä

Aurinkoenergialla toimivan venemoottorin latausaika

Kuten edellä mainitsimme, aurinkolatauksen tehokkuus voi olla pettymys, vaikka jotkut laadukkaat aurinkopaneelit voivat saavuttaa korkeamman tehon muuntonopeuden noin 20%.

Muista aina laskea latausaika ennen aurinkoenergialla toimivan venemoottorin hankkimista, varsinkin jos sen on tarkoitus olla tärkein virtalähde sen varmistamiseksi, että se pystyy vastaamaan tarpeisiisi:

Yleisesti ottaen tarvitset noin 9 tuntia jatkuvaa latausta täyteen lataukseen Spirit 1.0 1276 Wh: n meriakulla ja 180 W: n aurinkolaturilla, kun sää on hyvä.

* Tämä laskelma perustuu 3A-latausvirtaan, joka laskee pilvisinä päivinä ja voi vaihdella eri latureiden välillä. Toisin sanoen aurinkoenergialla toimiva venemoottorin akku voi kestää yli 20 tuntia täyteen lataamiseen epäsuotuisissa sääolosuhteissa.

Parhaat aurinkoenergialla toimivat venemoottorijärjestelmät

ePropulsion 3HV Spirit 1.0 Plus aurinkovoimalla toimiva sähköperämoottori on helppo alku useimmille veneilijöille, jotka haluavat aloittaa aurinkosähköveneilyn.

Spirit 1.0 Plus -akussa on 180 W:n aurinkolatausominaisuus, ja sen akussa on kaksi liitintä, jotka mahdollistavat aurinkolatauksen samalla, kun sitä käytetään, mikä pidentää ajoaikaa ja toimintasädettä.

Voit säästää vaivaa ostamalla taitettavan aurinkopaneelin ja aurinkosäätimen yhdessä suoraan ePropulsion moottorin kanssa plug-and-play-asennuksella.

Hyödyntämällä MPPT (Fast Maximum Power Point Tracking) -tekniikkaa ePropulsion-aurinkosäädin voi saada aurinkopaneelista enemmän aurinkosähköenergiaa yli 90 %: n hyötysuhteella.

Spirit 1.0 Plus -aurinkovoimalla toimiva venemoottori on myös joustava käytössä, ja se on suunniteltu yhteensopivaksi kolmannen osapuolen aurinkopaneelien kanssa, joten voit vapaasti käyttää muita jo ehkä olemassa olevia paneeleita.

ePropulsion-aurinkopaneelit on testattu ja saatu erittäin positiivista palautetta yhteistyössä SailGP: n kanssa:

Sähköpurjehdusliiga, joka puolustaa kestävän kehityksen maailmaa, on käyttänyt ePropulsionin aurinkotuotteita 11 tukiveneen sähköperämoottorien käyttämiseen Grand Prix -tapahtumissaan.

Vinkkejä: Jos olet purjeveneen omistaja ja haluat mahdollisimman vähän ympäristövaikutuksia, tutustu Spirit 1.0 Evoon. Aurinkolatauksen lisäksi tässä mallissa on myös hydrogenerointitoiminto, jonka avulla akut voidaan ladata purjehduksen aikana.

Kuinka asentaa aurinkopaneelit moottoreiden lataamiseen

Aurinkovoimalla toimivien moottorijärjestelmien, kuten plug and playn, asentaminen on erittäin helppoa.

Otetaan esimerkiksi edellä mainittu Spirit 1.0 Plus , tässä on 2 yksinkertaista vaihetta Spirit-akun lataamiseksi aurinkoenergialla:

Vaihe 1: Liitä aurinkolaturin ohjain Spirit-akkuun ja

Vaihe 2: Liitä aurinkolaturin ohjain aurinkopaneeliin

Huomio: Varmista, että kolmannen osapuolen aurinkopaneelien suurin käyttövirta 10A ja käyttöjännite on välillä 12V ~ 35V.

Jos käytät ePropulsion E-Series -akkua (yhteensopiva vain kolmannen osapuolen aurinkopaneelien kanssa), sinun on asetettava aurinkolaturin kelluntajännite 57,6 V: iin. Samaan aikaan aurinkolaturin enimmäispurkausvirran on oltava alle 20A /40A/75A E40/E80/E175-akulle yhdessä.